Het klimaat

Dankzij de beschutting van de omliggende Alpen en de ligging in het dal profiteert Porlezza van een zacht mediterraan klimaat. Het klimaat vertoont overeenkomsten met dat van plaatsen aan het Comomeer of Lago Maggiore. Doordat het Meer van Lugano iets hoger ligt, is het weer soms nog iets milder. Door het aangename klimaat geniet u hier van het vroege voorjaar tot laat in de herfst optimaal van de omgeving.

Voorseizoen (april-mei):

In het voorseizoen loopt de temperatuur vanaf begin april langzaam op richting de 20 graden Celcius en hoger in mei. Hoewel het water van het meer in deze periode nog wat fris kan zijn, biedt het voorseizoen een prachtige gelegenheid om de omgeving te verkennen en de natuur te zien ontwaken. Door de aangename temperaturen kunt u al heerlijk ontspannen op het terras of langs de boulevard met een goed boek of glas wijn in de voorjaarszon.

 

Hoogseizoen (juni-augustus):

In het hoogseizoen lopen de temperaturen op en is het meestal tussen de 20 en 30 graden Celsius of hoger. Door de vele zon en aangename temperaturen is het heerlijk om te watersporten op het meer of de omgeving te ontdekken met diverse buitenactiviteiten. Door de ligging aan het meer kan het 's nachts soms onweren, maar overdag blijft het over het algemeen droog. Bij extreme hitte biedt de airconditioning in het chalet verkoeling.

 

Naseizoen (sep-oktober):

In het naseizoen blijft de temperatuur vaak zeer aangenaam. September kent nog steeds temperaturen rond de 25 graden Celsius, en ook in oktober geniet u heerlijk van de najaarszon. Deze periode biedt het voordeel van een iets rustigere omgeving, terwijl de aangename temperaturen nog steeds uitnodigen om de omgeving te verkennen. De bomen die verkleuren en seizoensgebonden gerechten in restaurants voegen nog extra charme toe aan deze periode.

 

14-daagse weersvoorspelling

Het weer in Porlezza laat zich niet altijd goed voorspellen: vanwege de beschutte ligging aan het meer zijn de voorspellingen soms minder nauwkeurig. Het komt regelmatig voor dat de voorspelling regen aan geeft, terwijl de zon de hele dag schijnt. Bekijk hier de 14-daagse weervoorspelling van Porlezza. 

 

| Bekijk beschikbaarheid >

 

| Direct reserveren >

 

Meer informatie:

Wilt u meer weten over het weer rondom ons chalet in Porlezza? Wij staan klaar om te helpen. Stuur ons een bericht via info@lugano-vakantiehuis-porlezza.nl.